HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.07. 13:35 Ízek Művészete

Sörben sült sertéskaraj
Napi receptajánlónk: Húsok

Sörben sült sertéskaraj

30__foto.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

1 kg sertéskaraj

2 fej hagyma

Kakukkfű

Babérlevél

Zsálya

Rozmaring

½ l világos sör

Olívaolaj

Bors

MH_0111_Pils_Bier_alkoholfrei_800.jpg.2588711.jpg

Elkészítés:

Szeljük vékony karikákra a hagymákat és egy széles serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk 1-2 percig, majd öntsünk hozzá egy pici vizet és kb. 10 percig pároljuk.

Az egészben hagyott sertéskarajt dörzsöljük be sóval és borssal, ezután tegyük a serpenyőbe a hagyma mellé, és minden oldalát pirítsuk meg egyenletesen.

Szórjuk rá a felaprított fűszernövényeket, locsoljuk meg a sör felével, és 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket. Ezután a húst a pecsenyelével együtt rakjuk egy tepsibe és dugjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Legalább 1-1 és fél óráig süssük, időnként meglocsolva a maradék sörrel. Petrezselymes burgonyával, vagy friss, vegyes salátával tálaljuk.

Arrosto-di-maiale-alla-birra.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

1 komment

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr845121424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2013.03.07. 20:59:44

6 személy részére nem elég 1 kg sertéskaraj, mert összeesik. Különben tetszik a recept, elmentettem.
süti beállítások módosítása