Sörben sült sertéskaraj
Hozzávalók 6 személy részére:
1 kg sertéskaraj
2 fej hagyma
Kakukkfű
Babérlevél
Zsálya
Rozmaring
½ l világos sör
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Szeljük vékony karikákra a hagymákat és egy széles serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk 1-2 percig, majd öntsünk hozzá egy pici vizet és kb. 10 percig pároljuk.
Az egészben hagyott sertéskarajt dörzsöljük be sóval és borssal, ezután tegyük a serpenyőbe a hagyma mellé, és minden oldalát pirítsuk meg egyenletesen.
Szórjuk rá a felaprított fűszernövényeket, locsoljuk meg a sör felével, és 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket. Ezután a húst a pecsenyelével együtt rakjuk egy tepsibe és dugjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Legalább 1-1 és fél óráig süssük, időnként meglocsolva a maradék sörrel. Petrezselymes burgonyával, vagy friss, vegyes salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
micsoda? 2013.03.07. 20:59:44