Gyümölcsös charlotte
Hozzávalók 6 személy részére:
250 gr mascarpone krém
Kb. 30 db babapiskóta
3 db nagyobb és 4 db kisebb tojás
70 gr cukor (ízlés szerint növelhető ez a mennyiség)
A friss gyümölcssalátához:
250 gr eper
2 db banán
3 db kiwi
1 db narancs
1 db citrom
2 db alma
2 evőkanál cukor
Ízlés szerint valamilyen édes likőr pl. limoncello
Elkészítés:
Kezdjük a gyümölcssalátával.
A gondosan megmosott epret, a meghámozott banánt, kiwit, narancsot, almát vágjuk egészen apróra. Tegyük az összes gyümölcsöt egy mély tálba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom kifacsart levét és egy kis pohárka likőrt. Az egészet jól keverjük össze és tegyük be a hűtőszekrénybe, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Közben a cukrot verjük habosra, kifehéredésig a tojások sárgájával. Ezután apránként keverjük bele a mascarpone krémet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Vegyük ki a hűtőből a gyümölcssalátát, szűrjük le a levét, gyors mozdulatokkal forgassuk meg benne egyenként a babapiskótákat és rakjuk körbe velük egy charlotte forma oldalát, majd béleljük ki az alját is. Erre helyezzünk egy réteg gyümölcssalátát, a tetejére egy réteg krémet, ismét egy réteg átitatott babapiskóta következik, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, az utolsó réteg babapiskóta kell, hogy legyen.
A formát fedjük le egy tányérral, tegyünk rá valamilyen nehezéket is, és legalább 12 órára rakjuk a hűtőszekrénybe.
Borítsuk ki a charlotte tortát a formából, díszítsük friss gyümölccsel és kápráztassuk el a vendégeinket.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.