HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.09. 07:34 Ízek Művészete

Gyümölcsös charlotte
Napi receptajánlónk: Édességek

Gyümölcsös charlotte

mascarpone.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

250 gr mascarpone krém

Kb. 30 db babapiskóta

3 db nagyobb és 4 db kisebb tojás

70 gr cukor (ízlés szerint növelhető ez a mennyiség)

babapiskota.jpg

A friss gyümölcssalátához:

250 gr eper

2 db banán

3 db kiwi

1 db narancs

1 db citrom

2 db alma

2 evőkanál cukor

Ízlés szerint valamilyen édes likőr pl. limoncello

fragole.jpg

Elkészítés:

Kezdjük a gyümölcssalátával.

A gondosan megmosott epret, a meghámozott banánt, kiwit, narancsot, almát vágjuk egészen apróra. Tegyük az összes gyümölcsöt egy mély tálba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom kifacsart levét és egy kis pohárka likőrt. Az egészet jól keverjük össze és tegyük be a hűtőszekrénybe, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Közben a cukrot verjük habosra, kifehéredésig a tojások sárgájával. Ezután apránként keverjük bele a mascarpone krémet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Vegyük ki a hűtőből a gyümölcssalátát, szűrjük le a levét, gyors mozdulatokkal forgassuk meg benne egyenként a babapiskótákat és rakjuk körbe velük egy charlotte forma oldalát, majd béleljük ki az alját is. Erre helyezzünk egy réteg gyümölcssalátát, a tetejére egy réteg krémet, ismét egy réteg átitatott babapiskóta következik, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, az utolsó réteg babapiskóta kell, hogy legyen.

A formát fedjük le egy tányérral, tegyünk rá valamilyen nehezéket is, és legalább 12 órára rakjuk a hűtőszekrénybe.

Borítsuk ki a charlotte tortát a formából, díszítsük friss gyümölccsel és kápráztassuk el a vendégeinket.

charlotte-frutta-e-mascarpone.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr795124113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása