Sült cseresznyeparadicsom
Hozzávalók 4 személy részére:
Fél kg cseresznyeparadicsom
50 gr zsemlemorzsa
100 gr parmezán vagy pecorino sajt
Olívaolaj
Só
Oregánó
Néhány bazsalikom levél
Elkészítés:
A megmosott paradicsomokat vágjuk ketté, a belsejüket kaparjuk ki és gyűjtsük egy mély tálba. Adjuk a péphez a zsemlemorzsát, a lereszelt sajtot, egy kis olívaolajat, sót, pár friss oregánó levelet és az egészet jól keverjük össze. Helyezzük a félbevágott paradicsomokat egy tepsire, és osszuk el a tetejükön a tölteléket, semmi gond, ha egy kevés kerül a tepsi aljára is.
Locsoljuk meg olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben, addig süssük, amíg aranyszínű kéreg nem képződik rajta. Tálalás előtt csöppentsünk még a sült paradicsomokra olívaolajat és díszítsük bazsalikom levelekkel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.