Főtt hús római módra
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr levesben főtt marhahús
600 gr burgonya
2 gerezd fokhagyma
200 gr hámozott paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 dl száraz vörösbor
4 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítése:
Alaposan tisztítsuk meg a burgonyát, és tegyük fel főni héjában, hideg, sós vízbe.
A forrástól számított 15 percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet, hagyjuk kicsit kihűlni, ezután pucoljuk meg és szeljük fel karikákra.
A szétzúzott fokhagymákat, a durvára vágott petrezselyemmel együtt futtassuk meg a felmelegített olívaolajon, 5 perc elteltével, adjuk hozzá a szétnyomkodott paradicsomokat és hagyjuk főni még 5 percen át. Ezután tegyük bele a vastagabb csíkokra darabolt marhahúst, miután kicsit összeforraltuk az egészet, locsoljuk meg a borral, várjuk meg, míg félig elpárolog, majd dobjuk a hús mellé a burgonya karikákat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és főzzük még legalább 15-20 percig, időnként megkevergetve.
Jó melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.