Narancstorta
Hozzávalók 6 személy részére:
200 gr liszt
130 gr cukor
80 gr vaj
3 db nagyobb narancs
2 db tojás
1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
A felolvasztott vajat keverjük össze 100 gr cukorral és a tojások sárgájával, majd dolgozzuk hozzá 2 narancs kifacsart levét, egy kevés reszelt narancshéjat, a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, és apránként a sütőporral összekevert lisztet.
A tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt, kerek tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 30-35 percig. Közben a megmaradt narancs levét, 30 gr cukorral főzzük alacsony lángon 3-4 percig, miután elkészült, hagyjuk a tortát kihűlni, majd kenjük be ezzel a keverékkel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.