Sajtos rizscsoda körtével
Hozzávaló 4 személy részére:
320 gr Arborio rizs
80 gr pancetta
160 gr édes gorgonzola
3 db kisebb körte
1 fej kisebb hagyma
40 gr reszelt parmezán sajt
Néhány babérlevél
1 ág rozmaring
60 gr vaj
Só
Bors
Elkészítés:
Forraljunk fel 2 l sós vizet, tegyük bele a rizst és 1-2 babérlevelet. Egy széles teflon serpenyőben pirítsuk meg a felkockázott pancettát és az apróra szelt hagymát 20 gr vajon. Hámozzunk meg 2 db körtét, vágjuk ki a magházukat, daraboljuk fel kis kockákra és dobjuk rá a pancettára a rozmaringgal együtt. Az egészet főzzük 5-6 percig, időnként megkevergetve egy fakanállal.
Amikor a rizs, még csupán „al dentére” főtt meg, szűrjük le, borítsuk a serpenyőbe, rakjunk rá ismét 20 gr vajat és pár percen át, érleljük össze az ízeket. Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénai tálba, a tetejére daraboljuk rá a gorgonzolát és dugjuk be a 180 fokos sütőbe 15 percre. Miközben sül, mossuk meg a maradék egy szem körtét, vágjuk ki a magházát, szeljük egészen vékony szeletekre és pár percig, pirítsuk a maradék vajunkon, a végén picit sózzuk.
Az elkészült rizst, vegyük ki a sütőből, díszítsük a körte szeletekkel, 1-2 babérlevéllel, rozmaringgal, ízlés szerint borsozzuk és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.