HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.26. 15:19 Ízek Művészete

Sajtos rizscsoda körtével
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Sajtos rizscsoda körtével

Arborio.jpg

Hozzávaló 4 személy részére:

320 gr Arborio rizs

80 gr pancetta

160 gr édes gorgonzola

3 db kisebb körte

1 fej kisebb hagyma

40 gr reszelt parmezán sajt

Néhány babérlevél

1 ág rozmaring

60 gr vaj

Bors

gorgonzola-dolce-dop-4477-p.jpgElkészítés:

Forraljunk fel 2 l sós vizet, tegyük bele a rizst és 1-2 babérlevelet. Egy széles teflon serpenyőben pirítsuk meg a felkockázott pancettát és az apróra szelt hagymát 20 gr vajon. Hámozzunk meg 2 db körtét, vágjuk ki a magházukat, daraboljuk fel kis kockákra és dobjuk rá a pancettára a rozmaringgal együtt. Az egészet főzzük 5-6 percig, időnként megkevergetve egy fakanállal.

Amikor a rizs, még csupán „al dentére” főtt meg, szűrjük le, borítsuk a serpenyőbe, rakjunk rá ismét 20 gr vajat és pár percen át, érleljük össze az ízeket. Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénai tálba, a tetejére daraboljuk rá a gorgonzolát és dugjuk be a 180 fokos sütőbe 15 percre. Miközben sül, mossuk meg a maradék egy szem körtét, vágjuk ki a magházát, szeljük egészen vékony szeletekre és pár percig, pirítsuk a maradék vajunkon, a végén picit sózzuk.

Az elkészült rizst, vegyük ki a sütőből, díszítsük a körte szeletekkel, 1-2 babérlevéllel, rozmaringgal, ízlés szerint borsozzuk és melegen tálaljuk.

piatto-pronto-teglia-canovaccio.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr105173837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása