Kardhal nyársak
Hozzávaló 4 személy részére:
500-600 gr kardhal
8 szem koktélparadicsom
1 nagy kaliforniai sárga paprika (de lehet bármilyen más zöldség is, ízlés szerint)
2-3 babérlevél
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
Olívaolaj
1 db lime
1 db citrom
Só
Bors
Elkészítés:
A megpucolt, megmosott és szárazra törölt kardhalat, vágjuk fel kb. 3x3 cm-es darabokra, tegyük egy tálba, öntsük rá a lime kifacsart levét, locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, rakjuk bele a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órán át, hagyjuk pácolódni.
A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk fel, a paprikát vágjuk nagyobb szeletekre, a citromot pedig vékonyabb karikákra.
Fanyársokra szúrjuk fel egymás után a hal kockákat, a paradicsomokat, a paprika szeleteket, a citrom karikákat, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A nyársokat helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, locsoljuk meg bőségesen a páclével, szórjuk meg a felaprított petrezselyem és snidling felével, majd süssük 220 fokra melegített sütőben maximum 10 percig.
A maradék aprított fűszereket szórjuk az elkészült kardhal nyársok tetejére, tekerjünk mindegyikre frissen őrölt borsot ízlés szerint, és csöppentsük rájuk egy keveset a tepsi alján maradt szaftból. Melegen tálaljuk, köretnek a legjobb mellé a friss vegyes saláta.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.