HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.27. 18:25 Ízek Művészete

Kardhal nyársak
Napi receptajánlónk: Halételek

Kardhal nyársak

pasta-pesce-spada-pinoli-620x380.jpegHozzávaló 4 személy részére:

500-600 gr kardhal

8 szem koktélparadicsom

1 nagy kaliforniai sárga paprika (de lehet bármilyen más zöldség is, ízlés szerint)

2-3 babérlevél

1 csokor petrezselyem

1 csokor snidling

Olívaolaj

1 db lime

1 db citrom

Bors

Pomodorini3.jpg

Elkészítés:

A megpucolt, megmosott és szárazra törölt kardhalat, vágjuk fel kb. 3x3 cm-es darabokra, tegyük egy tálba, öntsük rá a lime kifacsart levét, locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, rakjuk bele a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órán át, hagyjuk pácolódni.

A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk fel, a paprikát vágjuk nagyobb szeletekre, a citromot pedig vékonyabb karikákra.

Fanyársokra szúrjuk fel egymás után a hal kockákat, a paradicsomokat, a paprika szeleteket, a citrom karikákat, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

A nyársokat helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, locsoljuk meg bőségesen a páclével, szórjuk meg a felaprított petrezselyem és snidling felével, majd süssük 220 fokra melegített sütőben maximum 10 percig.

A maradék aprított fűszereket szórjuk az elkészült kardhal nyársok tetejére, tekerjünk mindegyikre frissen őrölt borsot ízlés szerint, és csöppentsük rájuk egy keveset a tepsi alján maradt szaftból. Melegen tálaljuk, köretnek a legjobb mellé a friss vegyes saláta.

spiedini-pesce-spada.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr285176405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása