HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.04. 12:08 Ízek Művészete

Olaszos borjúpörkölt, kicsit másképpen!
Napi receptajánlónk: Húsok

Olaszos borjúpörkölt, kicsit másképpen!

5.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

600 gr borjúcomb

2 szál sárgarépa

1 db közepes méretű póréhagyma

1 kisebb fej vöröshagyma

3 szem szegfűszeg

Babérlevél

Kakukkfű

Húsleves alaplé

4 db tojás sárgája

30 gr liszt

250 ml főzőtejszín

½ citrom kifacsart leve

600 gr burgonya

50 gr vaj

60 gr parmezán sajt

Bors

IMG_1839.JPG

Elkészítés:

IMG_1840.JPG

Aprítsuk fel a sárgarépát, a póréhagymát és a vöröshagymát. Olvasszunk fel 20 gr vajat egy mélyebb (lehetőleg vas) lábasban, dobjuk rá a felkockázott húst, többször jól átforgatva pirítsuk meg, sózzuk ízlés szerint, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy teljesen ellepje. Hagyjuk pár percig rottyanni, ezután adjuk a húshoz a feldarabolt zöldségeket, a 3 szem szegfűszeget, 2-3 babérlevelet, ízesítsük friss kakukkfűvel is és alacsony lángon, szép lassan főzzük legalább egy és fél órán keresztül. Amikor a hús már puha, szedjük ki a léből és tegyük át egy jénai tálba. Most nekiállhatunk a szósz elkészítésének: olvasszuk fel a maradék vajat, fokozatosan adagolva, keverjük hozzá a lisztet, és öntsük rá a hús leszűrt főzőlevét. Verjünk fel 200 ml tejszínt, 2 tojás sárgájával, és a fél citrom levével, majd ezt is adjuk hozzá a szószhoz, ezután az egészet, alacsony lángon főzzük 10 percig, ezt követően fedjük be a húst a kész szósszal. A puhára főzött krumplit, nyomjuk össze, keverjük bele a maradék tejszínt, 2 tojás felvert sárgáját, a lereszelt sajtot, ízlés szerint ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal.

Az elkészült krumplipürét tegyük nyomózsákba, melyre csillag fejet helyezünk, és borítsuk be teljesen a hús tetejét kis, apró halmocskákkal. Tegyük be a jénai tálat a 200 fokra melegített sütőbe és süssük a „húskölteményünket” 10-15 percig. Melegen tálaljuk!

spezzatino vitello manzo carne blanquette ricetta patate duchessa.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú apartman olíva művészetek toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr375194619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása