Csokoládé „szalámi” fagylaltból
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr csoki fagyi
70 gr száraz édes keksz
70 gr narancshéj
30 gr kandírozott cseresznye
20 gr sótlan pisztácia csonthéj nélkül
Elkészítés:
A pisztáciát dogjuk be pár percre lobogó vízbe, majd a meleg víztől felpuhult magokról, dörzsöljük le a héjukat. Ezután aprítsuk fel, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a pici kockákra vágott kandírozott cseresznyét, a narancshéjat, a feldarabolt kekszet, és óvatosan forgassuk bele a mélyhűtőből 10 perccel korábban kivett, kissé megpuhult csoki fagyit.
A tálat rakjuk be legalább fél órára a mélyhűtőbe, majd az egészet borítsuk ki egy sütőpapírra, formázzunk belőle egy rúd szalámit, tekerjük fel, alaposan kössük össze mindkét végénél és a közepére is tegyünk egy-két masnit.
Helyezzük vissza a szaláminkat a mélyhűtőbe min. 3 órára és szép kis szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.