HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.05. 09:12 Ízek Művészete

Csokoládé „szalámi” fagylaltból
Napi receptajánlónk: Édességek

Csokoládé „szalámi” fagylaltból

cioccolato 100.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

500 gr csoki fagyi

70 gr száraz édes keksz

70 gr narancshéj

30 gr kandírozott cseresznye

20 gr sótlan pisztácia csonthéj nélkül

17b---ciliegie-verdi_4e0337c28f102.jpg

Elkészítés:

A pisztáciát dogjuk be pár percre lobogó vízbe, majd a meleg víztől felpuhult magokról, dörzsöljük le a héjukat. Ezután aprítsuk fel, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a pici kockákra vágott kandírozott cseresznyét, a narancshéjat, a feldarabolt kekszet, és óvatosan forgassuk bele a mélyhűtőből 10 perccel korábban kivett, kissé megpuhult csoki fagyit.

A tálat rakjuk be legalább fél órára a mélyhűtőbe, majd az egészet borítsuk ki egy sütőpapírra, formázzunk belőle egy rúd szalámit, tekerjük fel, alaposan kössük össze mindkét végénél és a közepére is tegyünk egy-két masnit.

Helyezzük vissza a szaláminkat a mélyhűtőbe min. 3 órára és szép kis szeletekre vágva tálaljuk.

salame-di-gelato.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr475196691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása