Citromos szardella, ropogós sárgarépa ágyon
Hozzávalók 4 személy részére:
12 db nagyobb tisztított szardella
2 db nagy répa
2 evőkanál liszt
Só
Olaj a sütéshez
A páchoz:
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál piros bors
2 evőkanál olívaolaj
1 ág kakukkfű
Elkészítés:
Mossuk meg és töröljük szárazra a halakat. Keverjük össze a citromlevet, az összezúzott borssal, az olívaolajjal és a leveleire szedett kakukkfűvel. Öntsük a páclevet a szardellákra és hagyjuk benne állni bő fél órán keresztül. Közben hámozzuk meg a répákat, vágjuk fel egészen vékony, hosszú csíkokra és forgassuk meg a lisztben. Melegítsünk olajat egy serpenyőben és süssük meg a répákat ropogósra, csöpögtessük le, majd helyezzük konyhai papírtörlőre. Egy teflon edényben melegítsünk egy nagyon kevés olívaolajat, és a halakat a bőrös felükkel lefelé, hirtelen kapassuk meg 1-2 percig. Osszuk el a répákat a tányérokon, helyezzük rájuk a szardellákat, pici só a tetejükre és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.