HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.29. 12:58 Ízek Művészete

Spárgahab
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Spárgahab

14927958-a-field-of-growing-organic-asparagus.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1 köteg fehér spárga

1 fej hagyma

2,5 dl habtejszín

4 db nagyobb tojás

Vaj

Bors

asparagi.jpg

Elkészítés:

A spárga tisztítását a fej alatt 2 cm-rel kezdjük, a héjat innen indulva mindig lefelé húzzuk.

Rövid pengéjű egyenes konyhakéssel lassabban megy, mégis valamivel tökéletesebb lesz az eredmény, mint krumplihámozóval (több értékes rész marad meg a spárga húsából).

A spárgát enyhén sós-cukros vízben főzzük, lehetőleg magas, keskeny edényben, amibe függőlegesen állítsuk az összekötözött spárgákat. Ennek az az előnye, hogy a vízből kilóghat a feje, aminek elég a gőzölődés. Forró vízben tesszük fel, majd lefedve, kis lángon hagyjuk elkészülni: a fehér spárga 8-12 perc alatt fő meg. A főzővízből tegyünk félre egy keveset.

Vágjuk le a spárgák felső, zsenge részét, a szárukat pedig daraboljuk fel. Egy serpenyőben olvasszunk egy diónyi vajat, dobjuk rá a felaprított hagymát, hagyjuk picit pirulni, majd adjuk hozzá a spárga darabokat, ízesítsük a főzőlével, és főzzük pár percig. Ezután turmixoljuk össze az egészet, a spárgakrémet öntsük ki egy nagyobb tálba, tegyük bele a tojásokat, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alaposan keverjük össze, homogén masszává. Rakjuk egy szilikon vagy fémformába (ebben az esetben, előtte kenjük körbe vajjal), és vízfürdőben, 180 fokra előmelegített sütőben, főzzük egészen addig, amíg megszilárdul. Hagyjuk kihűlni a formában, mielőtt kivesszük. Pici vajon megfuttatott spárgafejekkel díszítve tálaljuk.

mousse di mascarpone e asparagi di altedo.jpg

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr665252500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása