Spárgahab
Hozzávalók 4 személy részére:
1 köteg fehér spárga
1 fej hagyma
2,5 dl habtejszín
4 db nagyobb tojás
Vaj
Só
Bors
Elkészítés:
A spárga tisztítását a fej alatt 2 cm-rel kezdjük, a héjat innen indulva mindig lefelé húzzuk.
Rövid pengéjű egyenes konyhakéssel lassabban megy, mégis valamivel tökéletesebb lesz az eredmény, mint krumplihámozóval (több értékes rész marad meg a spárga húsából).
A spárgát enyhén sós-cukros vízben főzzük, lehetőleg magas, keskeny edényben, amibe függőlegesen állítsuk az összekötözött spárgákat. Ennek az az előnye, hogy a vízből kilóghat a feje, aminek elég a gőzölődés. Forró vízben tesszük fel, majd lefedve, kis lángon hagyjuk elkészülni: a fehér spárga 8-12 perc alatt fő meg. A főzővízből tegyünk félre egy keveset.
Vágjuk le a spárgák felső, zsenge részét, a szárukat pedig daraboljuk fel. Egy serpenyőben olvasszunk egy diónyi vajat, dobjuk rá a felaprított hagymát, hagyjuk picit pirulni, majd adjuk hozzá a spárga darabokat, ízesítsük a főzőlével, és főzzük pár percig. Ezután turmixoljuk össze az egészet, a spárgakrémet öntsük ki egy nagyobb tálba, tegyük bele a tojásokat, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alaposan keverjük össze, homogén masszává. Rakjuk egy szilikon vagy fémformába (ebben az esetben, előtte kenjük körbe vajjal), és vízfürdőben, 180 fokra előmelegített sütőben, főzzük egészen addig, amíg megszilárdul. Hagyjuk kihűlni a formában, mielőtt kivesszük. Pici vajon megfuttatott spárgafejekkel díszítve tálaljuk.
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.