HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.09. 22:39 Ízek Művészete

Csirkefalatok spárgával
Napi receptajánlónk: Húsok

Csirkefalatok spárgával

petto di pollo_024.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

500 gr zöld spárga

400 gr csirkemell

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

Olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

Bors

asparagi-verdi.jpg

Elkészítés:

Egy serpenyőben pirítsuk pár percig az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket egy kevés olívaolajon, majd tegyük bele a felszeletelt csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni kb. 5 percig, öntsük rá a balzsamecetet, várjuk meg, amíg elpárolog, és takarékon főzzük még tovább kb. 15-20 percig.

Közben a megtisztított, megpucolt spárgát, dobjuk be forrásban lévő, sós vízbe 5-6 percre, ezután vágjuk ketté, az alsó részeket mixeljük össze kevés olívaolajjal.

Minden tányérra tegyünk egy bő kanálnyi spárgakrémet, erre helyezzük a hússzeleteket, a tetejüket díszítsük a spárga-fejekkel, locsoljuk meg egy csöppnyi olívaolajjal és szórjunk rájuk felaprított petrezselymet. Ízlés szerint tálalhatjuk még zsenge friss zöldborsóval és pirított fenyőmaggal megszórva is.

asparagi-pollo-622x466.jpgHa az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal mogyoró articsóka apartman olíva városnézés toscana ördöghal ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Vatikán cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr145291022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása