Csirkefalatok spárgával
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr zöld spárga
400 gr csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
Só
Bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben pirítsuk pár percig az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket egy kevés olívaolajon, majd tegyük bele a felszeletelt csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni kb. 5 percig, öntsük rá a balzsamecetet, várjuk meg, amíg elpárolog, és takarékon főzzük még tovább kb. 15-20 percig.
Közben a megtisztított, megpucolt spárgát, dobjuk be forrásban lévő, sós vízbe 5-6 percre, ezután vágjuk ketté, az alsó részeket mixeljük össze kevés olívaolajjal.
Minden tányérra tegyünk egy bő kanálnyi spárgakrémet, erre helyezzük a hússzeleteket, a tetejüket díszítsük a spárga-fejekkel, locsoljuk meg egy csöppnyi olívaolajjal és szórjunk rájuk felaprított petrezselymet. Ízlés szerint tálalhatjuk még zsenge friss zöldborsóval és pirított fenyőmaggal megszórva is.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.