HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.10. 13:13 Ízek Művészete

Eper vitorlás
Napi receptajánlónk: Édességek

Eper vitorlás

fragole.jpg

Hozzávalók 10 kosárkához:

A tésztához:

90 gr vaj

40 gr lisztesre darált pisztácia

45 gr porcukor

1 db tojássárgája

65 gr rizsliszt

1 csipetnyi só

pistacchio.jpg

A krémhez:

75 gr mascarpone

75 gr ricotta

30 gr rózsa szirup

10 szem nagyobb eper

10 szem pisztácia mag

2020mascarpone.jpg

Elkészítés:

Alaposan dolgozzuk össze a puha vajat, a lisztesre darált pisztáciával és a cukorral. Ezután egymás után jöhet bele a tojássárgája, a rizsliszt és egy csipet só. Miután az egészet jól összekevertük, tegyük a tésztát habzsákba és osszuk el 10 db. szilikonos muffinformában, majd süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig. Miután megsült, hagyjuk még bent az elzárt sütőben 5-10 percig hűlni.

Közben a mascarponét keverjük össze a ricottával, öntsük hozzá a szirupot is. A krémet is rakjuk habzsákba, amelyre 8 mm-es habcsövet helyezünk és minden egyes tortácska közepére, nyomjunk egy hosszúkás „henger” formát. A megmosott, szárazra törölt epreket vágjuk négyfelé, minden krém-oszlop köré rakjunk 4 gerezdet, és a csúcsát díszítsük egy szem pisztáciával.

untitled.bmp

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia citrom ételek pihenés apartman olíva toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr435293606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása