Eper vitorlás
Hozzávalók 10 kosárkához:
A tésztához:
90 gr vaj
40 gr lisztesre darált pisztácia
45 gr porcukor
1 db tojássárgája
65 gr rizsliszt
1 csipetnyi só
A krémhez:
75 gr mascarpone
75 gr ricotta
30 gr rózsa szirup
10 szem nagyobb eper
10 szem pisztácia mag
Elkészítés:
Alaposan dolgozzuk össze a puha vajat, a lisztesre darált pisztáciával és a cukorral. Ezután egymás után jöhet bele a tojássárgája, a rizsliszt és egy csipet só. Miután az egészet jól összekevertük, tegyük a tésztát habzsákba és osszuk el 10 db. szilikonos muffinformában, majd süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig. Miután megsült, hagyjuk még bent az elzárt sütőben 5-10 percig hűlni.
Közben a mascarponét keverjük össze a ricottával, öntsük hozzá a szirupot is. A krémet is rakjuk habzsákba, amelyre 8 mm-es habcsövet helyezünk és minden egyes tortácska közepére, nyomjunk egy hosszúkás „henger” formát. A megmosott, szárazra törölt epreket vágjuk négyfelé, minden krém-oszlop köré rakjunk 4 gerezdet, és a csúcsát díszítsük egy szem pisztáciával.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.