Pácolt marhahús párolt zöldségekkel
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr marha hátszín
2 db sárgarépa
1 fej hagyma
1 db padlizsán
2 db cukkini
1 db paprika
Olívaolaj
Só
Bors
Szezámmag
A páchoz:
2 dl száraz fehérbor
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
Friss bazsalikom, rozmaring, majoránna
Elkészítés:
A húst vágjuk vékony csíkokra, egy tálban keverjük össze a fehérbort, a felaprított hagymát és fokhagymát, valamint a fűszernövényeket, helyezzük ebbe a páclébe a hús-csíkokat 15-20 percre. A zöldségeket megtisztítjuk és julienne-re vágjuk a szokott módon, majd kevés olívaolajon kezdjük pirítani először a hagymát és a sárgarépát, ezután mehet bele a többi zöldség is. Hagyjuk az egészet párolódni néhány percig, majd adjuk hozzá a húst is, meglocsolva egy kis páclével. Még legalább 5 percig főzzük együtt a húst és a zöldségeket.
Pirított szezámaggal megszórva tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.