Torta Paradiso (Mennyország torta)
Hozzávalók 6-8 személy részére:
100 gr liszt
100 gr burgonyakeményítő
200 gr vaj
200 gr porcukor + a torta tetejére
2 db közepes egész tojás + 2 db tojássárgája
1 db citrom lereszelt héja
Elkészítés:
Egy tálban verjük fel teljesen krémesre a szigorúan szobahőmérsékletű vajat (vegyük ki a hűtőből, legalább 3 órával korábban), majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot is. Keverjük össze alaposan a szintén szobahőmérsékletű egész tojásokat, a tojássárgákkal, ezután lassan, nagyon óvatosan, kanalanként adagolva, dolgozzuk bele a vajba. Ezt követően, fakanál segítségével, körkörös mozdulatokkal apránként keverjük hozzá a lisztet, a burgonyakeményítőt és a citrom lereszelt héját. Béleljünk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral és simítsuk bele egyenletesen a keveréket. Rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 50-60 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.