HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.17. 13:55 Ízek Művészete

Torta Paradiso (Mennyország torta)
Napi receptajánlónk: Édességek

Torta Paradiso (Mennyország torta)

0680-a-toja-fogyn.jpg

Hozzávalók 6-8 személy részére:

100 gr liszt

100 gr burgonyakeményítő

200 gr vaj

200 gr porcukor + a torta tetejére

2 db közepes egész tojás + 2 db tojássárgája

1 db citrom lereszelt héja

3432.jpeg

Elkészítés:

Egy tálban verjük fel teljesen krémesre a szigorúan szobahőmérsékletű vajat (vegyük ki a hűtőből, legalább 3 órával korábban), majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot is. Keverjük össze alaposan a szintén szobahőmérsékletű egész tojásokat, a tojássárgákkal, ezután lassan, nagyon óvatosan, kanalanként adagolva, dolgozzuk bele a vajba. Ezt követően, fakanál segítségével, körkörös mozdulatokkal apránként keverjük hozzá a lisztet, a burgonyakeményítőt és a citrom lereszelt héját. Béleljünk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral és simítsuk bele egyenletesen a keveréket. Rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 50-60 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva tálaljuk.

7-la-torta-Paradiso-pronta.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt borjú articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr275304664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása