HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.22. 11:01 Ízek Művészete

Szívkagyló livornoi módra
Napi receptajánlónk: Halételek

Szívkagyló livornoi módra

opt_telline2-e16a0.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1 kg friss szívkagyló

2 db tojás

4 db paradicsom

1 fej hagyma

1 csokor petrezselyem

Kevés őrölt csípős paprika

Olívaolaj

pomodoro.jpg

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a kagylókat és hagyjuk lecsöpögni. Egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olívaolajon a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a meghámozott, apró darabokra vágott paradicsomot, a felszelt petrezselymet, a csípős paprikát és közepes lángon hagyjuk főni az egészet 5-6 percig. Ezután tegyük bele a megtisztított kagylókat, és fedő alatt főzzük még legalább 5 percig. A legvégén dobjuk rá a tojásokat és gyors mozdulatokkal keverjük össze az egészet. Azonnal, melegen tálaljuk.

Telline-alla-livornese-Secondi-di-pesce-Ricette-Toscana.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés parmezán kagyló articsóka kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia szardinia Olaszország cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr175312588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása