Szívkagyló livornoi módra
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg friss szívkagyló
2 db tojás
4 db paradicsom
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
Kevés őrölt csípős paprika
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a kagylókat és hagyjuk lecsöpögni. Egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olívaolajon a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a meghámozott, apró darabokra vágott paradicsomot, a felszelt petrezselymet, a csípős paprikát és közepes lángon hagyjuk főni az egészet 5-6 percig. Ezután tegyük bele a megtisztított kagylókat, és fedő alatt főzzük még legalább 5 percig. A legvégén dobjuk rá a tojásokat és gyors mozdulatokkal keverjük össze az egészet. Azonnal, melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.