Ricotta puding párolt cukkinivel
Hozzávalók 4 személy részére:
250 gr ricotta
50 gr reszelt parmezán sajt
1 db tojás
4 db cukkini
Kevés zsemlemorzsa
Szerecsendió
Liszt és vaj a kis formákhoz
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
Egy mély tálban keverjük össze a ricottát, a tojással és a parmezánnal egészen krémszerűvé, a végén sózzuk ízlés szerint és tegyünk bele egy kis szerecsendiót is. Vajazzunk ki és lisztezzünk körbe 4 db kis jénai tálkát, töltsük meg a keverékkel, a tetejére szórjunk egy kevés zsemlemorzsát és szerecsendiót, majd rakjuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Közben szeljük vékony csíkokra a cukkiniket, melegítsünk cseppnyi olívaolajat egy serpenyőben, és élénk lángon pároljuk 5 percig, sózzuk meg és miután levettük a tűzről, ízesítsük friss origanóval. Langyosan tálaljuk a ricotta pudinggal együtt.
Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.