Gnocchi római módra gorgonzolával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 ml tej
200 gr búzadara
50 gr vaj
1 tojássárgája
200 gr pecorino sajt
100 gr édes gorgonzola sajt
100 gr parmezán
Só
Zöld bors
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy csipetnyi sót, majd lassan, állandóan kevergetve adjuk hozzá a búzadarát. Közepes lángon hagyjuk főni 20 percig, folyamatosan keverjük. Vegyük le a tűzről, rakjuk bele a vajat, a tojássárgáját, a lereszelt pecorino sajt felét és keverjük össze.
Ezután helyezzük egy liszttel megszórt deszkára, és simítsuk szét a masszát úgy, hogy kb. 1 cm vastagságú legyen, várjuk meg, amíg kihűl. Egy pohárral, vagy kerek tésztavágó formával, szaggassunk közepes nagyságú, egyforma köröket, és óvatosan helyezzük el rétegesen, egy vajjal kikent jénai tálban. A rétegeket felváltva szórjuk meg reszelt parmezánnal és pecorinoval, illetve apró kockákra vágott gorgonzola darabokkal. A tetejére locsoljunk egy kevés olívaolajat és hintsük meg pici zsemlemorzsával. Végezetül borítsuk be az egészet, vékony gorgonzola szeletkékkel, tekerjünk rá frissen őrölt borsot és rakjuk be sülni a 180 fokra előmelegítette sütőbe 30 percre. Melegen, roppanósra sülve tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.