HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.28. 12:52 Ízek Művészete

Gnocchi római módra gorgonzolával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Gnocchi római módra gorgonzolával

focaccia-gorgonzola-e-noci-microonde.jpegHozzávalók 4 személy részére:

400 ml tej

200 gr búzadara

50 gr vaj

1 tojássárgája

200 gr pecorino sajt

100 gr édes gorgonzola sajt

100 gr parmezán

Zöld bors

uova-1.jpg

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy csipetnyi sót, majd lassan, állandóan kevergetve adjuk hozzá a búzadarát. Közepes lángon hagyjuk főni 20 percig, folyamatosan keverjük. Vegyük le a tűzről, rakjuk bele a vajat, a tojássárgáját, a lereszelt pecorino sajt felét és keverjük össze.

Ezután helyezzük egy liszttel megszórt deszkára, és simítsuk szét a masszát úgy, hogy kb. 1 cm vastagságú legyen, várjuk meg, amíg kihűl. Egy pohárral, vagy kerek tésztavágó formával, szaggassunk közepes nagyságú, egyforma köröket, és óvatosan helyezzük el rétegesen, egy vajjal kikent jénai tálban. A rétegeket felváltva szórjuk meg reszelt parmezánnal és pecorinoval, illetve apró kockákra vágott gorgonzola darabokkal. A tetejére locsoljunk egy kevés olívaolajat és hintsük meg pici zsemlemorzsával. Végezetül borítsuk be az egészet, vékony gorgonzola szeletkékkel, tekerjünk rá frissen őrölt borsot és rakjuk be sülni a 180 fokra előmelegítette sütőbe 30 percre. Melegen, roppanósra sülve tálaljuk.

gnocchi-alla-romana-al-gorgonzola.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek sajt pihenés parmezán apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr55330215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása