Epres, ananászos habos csoda
Hozzávalók 4 személy részére:
50 gr eper
50 gr ananász
100 gr cukor
2 db tojás fehérjéje
500 gr habtejszín
Elkészítés:
A feldarabolt epret és ananászt, turmixoljuk gyümölcspéppé. A tojásfehérjékhez adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. Egy külön tálban a tejszínt is kemény habbá kell vernünk, majd óvatosan keverjük bele a gyümölcspépet és a felvert cukros fehérjét.
A habos keveréket öntsük egy formába és legalább 3 órára, rakjuk a mélyhűtőbe.
Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kennysp2 2013.06.01. 18:58:43
Mert így olyan, mintha a tojásból kivonnád a fehérjét, mármint a proteint.
rezsoatya (törölt) 2013.06.01. 21:41:14
Egyebirant teljesen igazad van!!! Rosszul hasznalJUK (sajna en is!) a koznapi eletben!