Töltött kerek cukkini
Hozzávalók 8 cukkinihez:
8 db zsenge, kerek cukkini
Fél kg darált hús
5 evőkanál reszelt parmezán sajt
Fél kg cherry paradicsom
1 db tojás
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Forraljunk fel egy nagy fazékban vizet, és tegyük bele a cukkiniket 10 percre
főni, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni. Közben kevés olívaolajon, vagy ízlés szerint egy kis vajon pirítsuk meg a darált húst. A kihűlt cukkiniknek óvatosan vágjuk le a „kalapját”, egy kiskanállal vájjuk ki a belsejüket, aminek kb. az ¼ részét tegyük félre. Keverjük össze a húst a tojással, a reszelt parmezánnal, a felaprított cukkinibelsővel, adjunk hozzá sót, borsot és dolgozzuk egészen lágy masszává. Sózzuk körbe a cukkinik belsejét, majd töltsük meg mindegyiket a húsos keverékkel. Ezután helyezzük egy olajjal kikent tepsibe, szórjuk melléjük a feldarabolt paradicsomokat, tegyük rájuk a korábban levágott „kalapokat”, locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal és süssük a 190 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig. Melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.