Tészta friss zsenge zöldbabbal
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr bármilyen hosszú tészta (spaghetti, bucatini, vermicelli, linguine)
400 gr friss, zsenge zöldbab
800 gr cherry paradicsom
1 fej mogyoróhagyma
Friss bazsalikom
Kecske- vagy juhtejből készült feta sajt, ízlés szerint
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk le a zöldbabok végeit, ha van száraz szálkájuk, egyúttal azokat is lehúzzuk és mossuk meg hideg víz alatt. Készítsük el a friss paradicsomszószt: kevés olívaolajon picit futtassuk meg a felaprított hagymát, majd tegyük bele a kicsit szétnyomkodott paradicsomokat, enyhén sózzuk, borsozzuk, és élénk lángon hagyjuk főni kb. 20 percig. Ezután passzírozzuk át egy nagy lyukú szűrön és tépkedjük bele a bazsalikomleveleket is. Közben egy nagy lábasban forraljunk fel bőséges, sós vizet, rakjuk bele a zöldbabot és főzzük kb. 15 percig, ekkor mehet mellé a tészta is, és az egészet még addig főzzük együtt, amíg a tészta „al dente” nem lesz.
Szűrjük le a tésztát és a zöldbabot, majd keverjük össze a paradicsomszósszal, szórjuk meg gazdagon sajttal és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.