HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.11. 16:00 Ízek Művészete

Tészta friss zsenge zöldbabbal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Tészta friss zsenge zöldbabbal

fagiolini.png

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr bármilyen hosszú tészta (spaghetti, bucatini, vermicelli, linguine)

400 gr friss, zsenge zöldbab

800 gr cherry paradicsom

1 fej mogyoróhagyma

Friss bazsalikom

Kecske- vagy juhtejből készült feta sajt, ízlés szerint

Olívaolaj

Bors

basil.jpg

Elkészítés:

Vágjuk le a zöldbabok végeit, ha van száraz szálkájuk, egyúttal azokat is lehúzzuk és mossuk meg hideg víz alatt. Készítsük el a friss paradicsomszószt: kevés olívaolajon picit futtassuk meg a felaprított hagymát, majd tegyük bele a kicsit szétnyomkodott paradicsomokat, enyhén sózzuk, borsozzuk, és élénk lángon hagyjuk főni kb. 20 percig. Ezután passzírozzuk át egy nagy lyukú szűrön és tépkedjük bele a bazsalikomleveleket is. Közben egy nagy lábasban forraljunk fel bőséges, sós vizet, rakjuk bele a zöldbabot és főzzük kb. 15 percig, ekkor mehet mellé a tészta is, és az egészet még addig főzzük együtt, amíg a tészta „al dente” nem lesz.

Szűrjük le a tésztát és a zöldbabot, majd keverjük össze a paradicsomszósszal, szórjuk meg gazdagon sajttal és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

p1010208.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda élmény táj torta festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú articsóka kolostor apartman olíva ízek italia Olaszország Film Zene Vatikán parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr305355843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása