Tavaszi bélszínérmék
Hozzávalók 4 személy részére:
4 bélszínszelet egyenként kb. 1,5 cm vastagságúak
250 gr frissen fejtett zöldborsó
4 db cukkini
1 kisebb fej hagyma
100 gr friss fodros endívia
30 gr nyers sonka
40 gr margarin
Friss bazsalikomlevelek
2 db babérlevél
1 ág rozmaring
3-4 zsályalevél
2 evőkanál olívaolaj
5 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál whisky
Só
Bors
Elkészítés:
A megmosott, lecsöpögtetett fodros endíviát vágjuk csíkokra, a cukkinit, a hagymát és a sonkát szeljük apró darabokra. A borsót főzzük 3-4 percig forrásban lévő sós vízben, majd szűrjük le. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, 20 gr margarinnal együtt, dobjuk bele a babérleveleket, a rozmaringot, a zsályaleveleket, tegyük bele a hússzeleteket, borsozzuk meg és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig. Locsoljuk meg a whiskyvel, hagyjuk elpárologni, majd vegyük ki a húst, sózzuk meg és tartsuk melegen. A serpenyőben olvasszuk fel a maradék 20 gr margarint is, először a sonkát és a hagymát pirítsuk pár percig, ezután mehet bele a borsó, a cukkini és a fodros endívia is, sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a fehérbort és főzzük az egészet 18-20 percig. Tálalás előtt helyezzük vissza a hússzeleteket a serpenyőbe, hogy összeérjenek az ízek, szórjuk meg a széttépkedett bazsalikomlevelekkel és tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Six 2013.06.15. 10:10:59
kilgore.trout 2013.06.15. 10:18:49
OnkelSeppl 2013.06.15. 11:08:21
Ízek Művészete 2013.06.15. 19:36:38