HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.14. 07:50 Ízek Művészete

Tavaszi bélszínérmék
Napi receptajánlónk: Húsok

Tavaszi bélszínérmék

filetto-di-manzo.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 bélszínszelet egyenként kb. 1,5 cm vastagságúak

250 gr frissen fejtett zöldborsó

4 db cukkini

1 kisebb fej hagyma

100 gr friss fodros endívia

30 gr nyers sonka

40 gr margarin

Friss bazsalikomlevelek

2 db babérlevél

1 ág rozmaring

3-4 zsályalevél

2 evőkanál olívaolaj

5 evőkanál száraz fehérbor

2 evőkanál whisky

Bors

Endive.jpg

Elkészítés:

Filetto-di-manzo-in-crosta-alla-birra_450.jpg

A megmosott, lecsöpögtetett fodros endíviát vágjuk csíkokra, a cukkinit, a hagymát és a sonkát szeljük apró darabokra. A borsót főzzük 3-4 percig forrásban lévő sós vízben, majd szűrjük le. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, 20 gr margarinnal együtt, dobjuk bele a babérleveleket, a rozmaringot, a zsályaleveleket, tegyük bele a hússzeleteket, borsozzuk meg és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig. Locsoljuk meg a whiskyvel, hagyjuk elpárologni, majd vegyük ki a húst, sózzuk meg és tartsuk melegen. A serpenyőben olvasszuk fel a maradék 20 gr margarint is, először a sonkát és a hagymát pirítsuk pár percig, ezután mehet bele a borsó, a cukkini és a fodros endívia is, sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a fehérbort és főzzük az egészet 18-20 percig. Tálalás előtt helyezzük vissza a hússzeleteket a serpenyőbe, hogy összeérjenek az ízek, szórjuk meg a széttépkedett bazsalikomlevelekkel és tálaljuk.

piatto-pronto-piselli-fette.jpg

 Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

4 komment

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film Zene


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr575360866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Six 2013.06.15. 10:10:59

"képeslap formájába", bele, bele a formájába... BAN

kilgore.trout 2013.06.15. 10:18:49

Aki margarint használ az könyörgöm, ne adjon közre receptet.pfff

OnkelSeppl 2013.06.15. 11:08:21

Túl a margarin szörnyűségén, rozmaring és bazsalikom együtt? Ilyen nincs egy normális olasznál.

Ízek Művészete 2013.06.15. 19:36:38

@Six: Köszönjük a figyelmeztetést! Javítjuk! :-)
süti beállítások módosítása