Füstölt sonka és alma nyárson
Hozzávalók 4 személy részére:
2 db nagyobb nyári alma
100 gr füstölt sonka
4 db babérlevél
1 ág kakukkfű
20 gr vaj
Fél citrom
Elkészítés:
Mossuk meg az almákat, a tetejüket és az aljukat vágjuk le, majd szeljük fel kb. fél cm-es darabokra, hogy 12 szeletet kapjunk. Tegyük bele az almakarikákat egy mélyebb tálba, locsoljuk rájuk a fél citrom kifacsart levét és hagyjuk állni 10 percig. Ezután 4 db hosszú fapálcikára készítsük el az adagokat: fűzzünk fel egy szelet almát, erre egy szelet sonkát, minden adagba 3 almakarika és 2 szelet sonka kell, hogy kerüljön. Helyezzük a nyársakat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, daraboljuk rájuk a vajat, tegyük melléjük a babérleveleket, a kakukkfüvet és süssük a 220 fokra melegített sütőben 10 percig. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.