Eper sorbet
Hozzávalók 4 személyre:
700 gr eper
200 gr porcukor
1 db citrom
Elkészítés:
Mossuk meg az epret, töröljük szárazra, csumázzuk le, néhány szemet válogassunk ki a díszítéshez, a többit tegyük a mélyhűtőbe 20-25 percre.
A citromot teljesen hámozzuk meg és vágjuk darabokra. Egy kis lábasban oldjuk fel a cukrot fél pohár vízben és főzzünk belőle homogén szirupot, tegyük félre hűlni. Vegyük ki az epret a mélyhűtőből, a citrom darabokkal és a cukorsziruppal együtt rakjuk egy mixerbe és turmixoljuk az egészet teljesen pépesre. Ezután 10-15 percre mehet vissza a keverék megint a mélyhűtőbe. Osszuk el az eper sorbetet poharakban, díszítsük félbevágott eperszemekkel és mentalevelekkel.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.