Citromos rizottó garnélarákkal
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr rizottó rizs
400 gr tisztított, nyers garnélarák
1 db citrom
1 l húsleves alaplé
20 gr vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Fél pohár fehérbor
1 csokor friss petrezselyem
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk 3-4 evőkanál olívaolajat az egészben hagyott fokhagymagerezddel együtt, dogjuk bele a konyhakész rákokat és pár percig pirítsuk. Vegyük ki a rákokat és a fokhagymát, öntsünk még egy kevés olívaolajat a serpenyőbe és futtassuk meg rajta a feldarabolt hagymát. Tegyük bele a rizst is, 2-3 percig hagyjuk pirulni, majd öntsük rá a fehérbort és várjuk meg, amíg elpárolog. Reszeljük le a citrom héját, rakjuk félre, a kifacsart levével locsoljuk meg a rizst, tegyük takarékra és a meleg alaplével, szükség szerint, időnként felöntve főzzük roppanósra. Közben sózzuk meg ízlés szerint. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük a rizshez a rákokat (tegyünk félre néhány darabot a díszítéshez), a lereszelt citromhéjat, szórjuk meg frissen őrölt borssal és érleljük össze az ízeket még pár percig. Tálalás előtt adjuk hozzá a vajat, néhány percig pihentessük, majd díszítsük a felaprított petrezselyemmel, reszelt citromhájjal és a félretett garnélákkal.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.