HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.25. 21:34 Ízek Művészete

Citromos rizottó garnélarákkal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Citromos rizottó garnélarákkal

limoni_procida.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

500 gr rizottó rizs

400 gr tisztított, nyers garnélarák

1 db citrom

1 l húsleves alaplé

20 gr vaj

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

Fél pohár fehérbor

1 csokor friss petrezselyem

Olívaolaj

Bors

gamberetti_profumati.jpeg

Elkészítés:

Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk 3-4 evőkanál olívaolajat az egészben hagyott fokhagymagerezddel együtt, dogjuk bele a konyhakész rákokat és pár percig pirítsuk. Vegyük ki a rákokat és a fokhagymát, öntsünk még egy kevés olívaolajat a serpenyőbe és futtassuk meg rajta a feldarabolt hagymát. Tegyük bele a rizst is, 2-3 percig hagyjuk pirulni, majd öntsük rá a fehérbort és várjuk meg, amíg elpárolog. Reszeljük le a citrom héját, rakjuk félre, a kifacsart levével locsoljuk meg a rizst, tegyük takarékra és a meleg alaplével, szükség szerint, időnként felöntve főzzük roppanósra. Közben sózzuk meg ízlés szerint. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük a rizshez a rákokat (tegyünk félre néhány darabot a díszítéshez), a lereszelt citromhéjat, szórjuk meg frissen őrölt borssal és érleljük össze az ízeket még pár percig. Tálalás előtt adjuk hozzá a vajat, néhány percig pihentessük, majd díszítsük a felaprított petrezselyemmel, reszelt citromhájjal és a félretett garnélákkal.

lim_1.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés tőkehal articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film Zene cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr595377764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása