HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.25. 08:48 Ízek Művészete

Mozzarella kosárkák
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Mozzarella kosárkák

 mozzarella_320.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 db kerek bufala mozzarella

300 gr koktélparadicsom

200 gr sonka (nyers vagy főtt ízlés szerint)

Friss bazsalikomlevelek

Olívaolaj

Bors

flo_prosciutto1.jpg

Elkészítés:

Vágjuk le a mozzarellák tetejét, ez lesz a „sapkájuk”, majd óvatosan vájjuk ki a belsejüket és aprítsuk kis kockákra. Tegyük egy tálkába, keverjük össze a szintén felkockázott paradicsomokkal, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. A mozzarellák belsejét béleljük ki egy-egy szelet sonkával, tegyük bele a paradicsomos-mozzarellás keveréket, tépkedjünk a tetejükre bazsalikomleveleket, fedjük be a levágott „sapkákkal”, és díszítsük fogpiszkálóval odatűzött paradicsom darabkákkal. Tálaljuk salátaágyon, kevés balzsamecettel meglocsolva.

cestini_mozzarella.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia ételek sajt pihenés parmezán apartman olíva városnézés toscana ízek italia Olaszország Film Milánó Zene Szicília


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr95376918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása