Mozzarella kosárkák
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db kerek bufala mozzarella
300 gr koktélparadicsom
200 gr sonka (nyers vagy főtt ízlés szerint)
Friss bazsalikomlevelek
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk le a mozzarellák tetejét, ez lesz a „sapkájuk”, majd óvatosan vájjuk ki a belsejüket és aprítsuk kis kockákra. Tegyük egy tálkába, keverjük össze a szintén felkockázott paradicsomokkal, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. A mozzarellák belsejét béleljük ki egy-egy szelet sonkával, tegyük bele a paradicsomos-mozzarellás keveréket, tépkedjünk a tetejükre bazsalikomleveleket, fedjük be a levágott „sapkákkal”, és díszítsük fogpiszkálóval odatűzött paradicsom darabkákkal. Tálaljuk salátaágyon, kevés balzsamecettel meglocsolva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.