Nyelvhal almaborban
Hozzávalók 4 személy részére:
8 nyelvhal filé
30 gr vaj
4 dl száraz almabor
125 gr Philadelphia krémsajt
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál Cognac
1 db citrom lereszelt héja
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg és töröljük szárazra a halfiléket, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a citrom lereszelt héjával. A krémsajtot keverjük egészen habosra a vajjal, tegyünk bele sót, borsot és öntsük hozzá a Cognacot is. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal, borítsuk be a felaprított petrezselyem felével, erre fektessük le a halfiléket, szórjuk rájuk a maradék petrezselymet és locsoljuk meg az egészet az almaborral. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 25 percig. Ezután vegyük ki a halszeleteket a tálból, csöpögtessük le, az edényben maradt szaftot keverjük össze a Cognacos sajtkrémmel, majd öntsük vissza a mártást a jénaiba, rakjuk bele a nyelvhalakat és süssük még 5 percig a sütőben. Díszítsük ízlés szerint petrezselyemmel, citromkarikákkal és melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.