Sárgarépás felfújt
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr új sárgarépa
1 nagyobb újkrumpli
2 tojássárgája
4 tojásfehérje
60 gr parmezán sajt
100 gr besamel mártás
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a répákat és vágjuk karikákra, a meghámozott krumplit pedig apró kockákra és forrásban lévő sós vízben főzzük együtt legalább 20 percig. Szűrjük le a zöldségeket és egy pici főzőlé hozzáadásával turmixoljuk össze az egészet. Rakjuk át egy mély teflonedénybe, tegyük takaréklángra, adjunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat, és pár percen át kevergessük. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a parmezánt, a 2 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután lassan, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a meleg besamel mártást, és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Vajazzunk ki 4 db kis kerámia sütőformát, töltsük meg mindegyiket 2/3 részig és tegyük be sülni a 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre.
Azonnal tálaljuk, nyugodtan hagyhatjuk a sütőformákban is, de akár ki is boríthatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.