HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.02. 11:35 Ízek Művészete

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből
Építészet
Torre Velasca, Milano

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből

Építészet

Torre Velasca, Milano

torre-velasca.jpg

A középkori Manhattan, azaz San Gimignano után folytatnánk, ott ahol múltkor abbahagytuk, vagyis Olaszország "felhőkarcolóival"! Mai témánk Milánó talán legismertebb XX. századi építménye, amely mára a város egyik jelképévé vált, egyben védett műemlékké is.

pb0424641.jpg

Az épület a nevét a tér után kapta, ahol található, az 1600-as évek óta hívják így, Juan Fernández de Velasco, a milánói hercegség akkori kormányzója tiszteletére. A toronyra ráragadt a tér neve, a mai napig mindenki Torre Velasca-ként tartja számon.  1950-ben kezdték el tervezni Milánó városának egy olyan központi fekvésű területére, amelyet 1943-ban szinte teljesen földig bombáztak.

kveit0738s.jpg

Eredetileg egy vastornyot akartak építeni, de ezt az ötletet hamar elvetették a magas költségek miatt. 1952 és 1955 között készítették el a végleges terveket, majd 1956-1957 között 292 nap alatt, a szerződésben vállalt határidő előtt 8 nappal fel is építették.

230px-PalazzoRealePiazzettaMilano.jpg

(Ha valamelyik ismerősének fel szeretné hívni a figyelmét erre a látnivalóra, ide, vagy a képre kattintva, elküldheti képeslap formájában)

A posztjaink rendezetten megtalálhatóak a honlapunkon

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kultúra utazás szoba olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt parmezán kagyló kolostor apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia Olaszország Film Milánó Vatikán Szicília


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr915385926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olaszország legnagyobb felhőkarcolója 2013.07.03. 12:28:57

A Porta Garibaldi pályaudvar mellett található az UniCredit torony, mely a 231 méterével Milánó és egyben Olaszország jelenlegi legmagasabb felhőkarcolója. Maga az épület még nem is lenne ilyen nagy, csak a csúcsdísznek köszönheti ezt a tekintélyes mér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása