Cukkini krémleves mentával
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg cukkini
½ l húsleves alaplé
2 fej mogyoróhagyma
50 gr kakukkfű
50 gr mentalevél
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a cukkiniket és a zöld héjukat tegyük bele egy vízzel és jégkockákkal teli edénybe. Egy serpenyőben kevés olívaolajon futassuk meg a feldarabolt hagymát, dobjuk bele a kockára vágott cukkini darabokat, pároljuk 2-3 percig, majd öntsük fel a húsleves alaplével, és ízesítsük a kakukkfűvel. Főzzük puhára, ezután az egészet turmixoljuk össze. A jeges vízből szedjük ki a cukkinik héját, és a felaprított mentalevelekkel együtt, 2-3 kanál olívaolajjal ezt is turmixoljuk krémesre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A mélytányérok aljára először merjük ki a világos színű cukkini pépet, majd erre merjük rá a zöld krémet és díszítsük mentalevelekkel.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.