Citromos mascarpone hab
Hozzávalók 6 adaghoz:
250 gr mascarpone
100 gr cukor
2 dl habtejszín
100 gr frissen facsart citromlé
Elkészítés:
Mossuk meg a citromokat, és az egyiknek hámozzuk le a héját vékony csíkokban. Nyomjunk ki 100 gr-nyi citromlevet és szűrjük át. Keverjük habosra a mascarponét a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a citromok levét és héját. Verjük fel jó keményre a habtejszínt, és nagyon óvatosan keverjük bele a citromos mascarponéba. Osszuk szét poharakba és rakjuk be a mélyhűtőbe legalább 2 órára. A citromos mascarpone habot díszíthetjük habcsókkal és citromhéjjal.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.