Papírban sült tengeri csuka
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr szeletekre vágott halfilé (lehet tengeri sügér, aranydurbincs vagy bármilyen más fehér húsú hal is)
500 gr újkrumpli
4 szál újhagyma
4 evőkanál száraz fehérbor
1 csokor mentalevél
Olívaolaj
Só
Fekete bors
Piros bors
Elkészítés:
Válasszunk kisebb méretű újkrumplikat, pucoljuk meg, vágjuk félbe és főzzük 5 percig, forrásban lévő, bőséges sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a megtisztított újhagymákat vágjuk apró karikákra és törjünk össze egy maréknyi piros borsot. Készítsünk elő 4 db. nagyjából 35 cm hosszú sütőpapírt és helyezzük a közepükre adagonként a jó alaposan megmosott, és egy papírtörlővel szárazra törölt halfiléket. Osszuk szét körülöttük az újkrumplikat és a hagymát, minden egyes adagot sózzunk és borsozzunk meg, szórjuk a tetejükre az összetört piros borsot, locsoljunk rájuk olívaolajat, ízesítsük a friss mentalevelekkel, és végezetül öntsük nyakon a borral. Jól zárjuk be a sütőpapírokat úgy, hogy sütés közben ne tudjon kiszállni belőlük a gőz és tegyük egymás mellé egy tepsire. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig és melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.