HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.10. 18:18 Ízek Művészete

Papírban sült tengeri csuka
Napi receptajánlónk: Halételek

Papírban sült tengeri csuka

merluzzo.jpgHozzávalók 4 személy részére:

400 gr szeletekre vágott halfilé (lehet tengeri sügér, aranydurbincs vagy bármilyen más fehér húsú hal is)

500 gr újkrumpli

4 szál újhagyma

4 evőkanál száraz fehérbor

1 csokor mentalevél

Olívaolaj

Fekete bors

Piros bors

vino-bianco-1.jpgElkészítés:

Válasszunk kisebb méretű újkrumplikat, pucoljuk meg, vágjuk félbe és főzzük 5 percig, forrásban lévő, bőséges sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a megtisztított újhagymákat vágjuk apró karikákra és törjünk össze egy maréknyi piros borsot. Készítsünk elő 4 db. nagyjából 35 cm hosszú sütőpapírt és helyezzük a közepükre adagonként a jó alaposan megmosott, és egy papírtörlővel szárazra törölt halfiléket. Osszuk szét körülöttük az újkrumplikat és a hagymát, minden egyes adagot sózzunk és borsozzunk meg, szórjuk a tetejükre az összetört piros borsot, locsoljunk rájuk olívaolajat, ízesítsük a friss mentalevelekkel, és végezetül öntsük nyakon a borral. Jól zárjuk be a sütőpapírokat úgy, hogy sütés közben ne tudjon kiszállni belőlük a gőz és tegyük egymás mellé egy tepsire. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig és melegen tálaljuk.

Ricette-d-estate-merluzzo-al-cartoccio_h_partb.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény torta festészet hal gasztronómia citrom ételek pihenés parmezán tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek ízek italia szerzetesrend Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr915399405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása