HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.16. 06:48 Ízek Művészete

Padlizsán csónak
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Padlizsán csónak

10211_padlizsan.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

2 db nagyobb, húsos padlizsán

4 vékonyabb szelet, szikkadt házi kenyér

12 szem apró cseresznyeparadicsom

12 db friss bazsalikomlevél

2-3 evőkanál szezámmag

20 gr reszelt parmezán sajt

Olívaolaj

Bors

Basilico-foglie.jpgElkészítés:

A padlizsánokat hosszában vágjuk ketté, vájjuk ki a belsejüket, de ügyeljünk arra, hogy hagyjunk egy kb. fél cm-es peremet. A négy „hajót”, tegyük be 5-10 percre, forrásban lévő, sós vízbe. A kivájt húsukat szeljük apró kockákra, rakjuk egy mélyebb tálba, adjuk hozzá a szétmorzsolt kenyereket, a felkockázott paradicsomokat, a kisebb darabokra tépett bazsalikomleveleket, a parmezánt, a szezámmagok felét, locsoljuk meg 3-4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és az egészet jól keverjük össze.

A főzővízből óvatosan kiemelt padlizsán „hajókat” csöpögtessük le, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire egymás mellé, töltsük meg mindegyiket az elkészített keverékkel, a tetejükre szórjuk rá a maradék szezámmagot és kb. 45-50 percig süssük 200 fokos sütőben.

Melegen, de akár langyosra hűtve is tálalhatjuk, bazsalikomlevéllel díszítve.

melanzane-a-barchetta-L-QvDWWi.jpeg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia citrom ételek sajt pihenés parmezán kagyló articsóka kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film Szicília cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr455406654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása