Padlizsán csónak
Hozzávalók 4 személy részére:
2 db nagyobb, húsos padlizsán
4 vékonyabb szelet, szikkadt házi kenyér
12 szem apró cseresznyeparadicsom
12 db friss bazsalikomlevél
2-3 evőkanál szezámmag
20 gr reszelt parmezán sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában vágjuk ketté, vájjuk ki a belsejüket, de ügyeljünk arra, hogy hagyjunk egy kb. fél cm-es peremet. A négy „hajót”, tegyük be 5-10 percre, forrásban lévő, sós vízbe. A kivájt húsukat szeljük apró kockákra, rakjuk egy mélyebb tálba, adjuk hozzá a szétmorzsolt kenyereket, a felkockázott paradicsomokat, a kisebb darabokra tépett bazsalikomleveleket, a parmezánt, a szezámmagok felét, locsoljuk meg 3-4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és az egészet jól keverjük össze.
A főzővízből óvatosan kiemelt padlizsán „hajókat” csöpögtessük le, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire egymás mellé, töltsük meg mindegyiket az elkészített keverékkel, a tetejükre szórjuk rá a maradék szezámmagot és kb. 45-50 percig süssük 200 fokos sütőben.
Melegen, de akár langyosra hűtve is tálalhatjuk, bazsalikomlevéllel díszítve.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.