HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.06. 14:03 Ízek Művészete

Bazsalikomos cukkini hab
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Bazsalikomos cukkini hab

zucchini.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

1 kg cukkini

1 nagy csokor bazsalikom

100 gr reszelt parmezán sajt

Görög krémjoghurt szükség szerint

Bors

verdure_basilico.jpgElkészítés:

Mossuk meg a cukkiniket, vágjuk le a végüket, szeleteljük karikákra és 10 percre dobjuk lobogó sós vízbe. A leszűrt, még meleg cukkinit tegyük egy mixerbe a bazsalikomlevelekkel együtt, és alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a parmezánt is, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt, mixeljük készre a krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd keverjünk bele annyi joghurtot, hogy egy szép élénkzöld színű habot kapjunk. Pár órára rakjuk be a hűtőszekrénybe, bazsalikomlevelekkel és fenyőmaggal díszítve tálaljuk.

mouse-zucchine-basilico.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia ételek sajt pihenés parmezán tagliatelle tőkehal mogyoró articsóka kolostor apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Zene Vatikán Szicília parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr335446267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása