HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.06. 14:11 Ízek Művészete

Spaghetti aglio olio e peperoncino ricottával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Spaghetti aglio olio e peperoncino ricottával

 spagetti1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr spaghetti

2 gerezd fokhagyma

2 db csípős chili paprika

250 gr lehetőség szerint juhtejből készült ricotta

Olívaolaj

ricotta.jpg

Elkészítés:

A meghámozott fokhagymákat vágjuk fel durvára a chili paprikával együtt, ha nem szeretnék, hogy „méreg” erős legyen, távolítsák el a magokat. Tegyük be az egészet egy serpenyőbe, locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal és néhány percig, nagyon alacsony lángon hagyjuk összekeveredni az ízeket. Ezt követően tegyük egy rövid időre félre, hogy az olaj alaposan átvegye a paprika és a fokhagyma aromáját. Közben lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát, miután leszűrtük dobjuk rá a meleg „aglio olio e peperoncino” keverékére, jól forgassuk össze, majd rakjuk rá a ricotta 2/3 részét és ezzel is alaposan keverjük össze, hogy jusson a tészta egészére. A maradék ricottát osszuk el „igazságosan” a tetején és máris tálaljuk, ízlés szerint friss petrezselyemmel megszórva.

spaghetti-aglio-olio-peperoncino-e-ricotta.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra pápa szoba bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia ételek pihenés borjú kagyló articsóka apartman olíva ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Vatikán Szicília parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr955447607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása