Spaghetti aglio olio e peperoncino ricottával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr spaghetti
2 gerezd fokhagyma
2 db csípős chili paprika
250 gr lehetőség szerint juhtejből készült ricotta
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
A meghámozott fokhagymákat vágjuk fel durvára a chili paprikával együtt, ha nem szeretnék, hogy „méreg” erős legyen, távolítsák el a magokat. Tegyük be az egészet egy serpenyőbe, locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal és néhány percig, nagyon alacsony lángon hagyjuk összekeveredni az ízeket. Ezt követően tegyük egy rövid időre félre, hogy az olaj alaposan átvegye a paprika és a fokhagyma aromáját. Közben lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát, miután leszűrtük dobjuk rá a meleg „aglio olio e peperoncino” keverékére, jól forgassuk össze, majd rakjuk rá a ricotta 2/3 részét és ezzel is alaposan keverjük össze, hogy jusson a tészta egészére. A maradék ricottát osszuk el „igazságosan” a tetején és máris tálaljuk, ízlés szerint friss petrezselyemmel megszórva.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.