Nyári spaghetti sütőpapírban sütve
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr spaghetti
1 gerezd fokhagyma
4 db sózott, olajban eltett szardella (ajóka)
1 kg fürtös paradicsom
50 gr magozott zöld olívabogyó
1 db csípős paprika
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben futtassuk meg kevés olívaolajon az egészben hagyott fokhagymát és csípős paprikát, majd tegyük bele az olívabogyót, a szardellát és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Hagyjuk főni a szószt 10 percig, ezután vegyük ki belőle a fokhagymát és a paprikát, a legvégén sózzuk, borsozzuk. Bőséges, forrásban lévő sós vízben főzzük meg félig tésztát, ezután borítsuk rá a szószra, és jól forgassuk meg benne, hogy összekeverjenek az ízek. Négy ív sütőpapírra adagoljunk ki egy-egy adag zöldséges tésztát, szórjuk meg petrezselyemmel és zárjuk le a kis csomagokat. Rakjuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre 7-8 perc alatt. Nyugodtan tálalhatjuk a sütőpapírban a tésztánkat.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.