Rakott kardhal
Hozzávalók 2 személy részére:
8 vékony szelet kardhal
1 db padlizsán
100 gr friss kecskesajt
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál durvára vágott pisztácia
Olívaolaj
Só
Fehérbors
Néhány szem rózsabors
Elkészítés:
Első lépésként be kell pácolni a kardhalat. Tegyük a halszeleteket egy öblös tálba, locsoljunk rájuk olívaolajat, citromlevet, szórjuk meg a citrom lereszelt héjával, sózzuk, borsozzuk és tegyük be legalább egy napra a hűtőszekrénybe.
A padlizsánt szeljük fel karikákra, pirítsuk meg kevés olívaolajon, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk kockákra. A kecskesajtot nyomjuk szét villával, adjuk hozzá a padlizsán darabkákat, öntsünk rá pár csepp olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
A bepácolt kardhalból vájjunk ki 8 db lemez alakú szeletet, a leeső haldarabokat vágjuk kockákra. Ezután kezdjük el a rétegezést: egy adaghoz 4 „lemezkét” használjunk, legalulra kerüljön egy hal-lemez, erre tegyünk egy evőkanálnyit a sajt és padlizsán keverékből és így tovább. Az utolsó réteg tetejére helyezzük rá a felkockázott halat és legvégül az egészet szórjuk meg az enyhén megpirított szezámmaggal, a durvára aprított pisztáciával és egy csipet fehérborssal. Díszítsük néhány szem rózsaborssal és máris tálalhatjuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.