HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.15. 10:15 Ízek Művészete

Rakott kardhal
Napi receptajánlónk: Halételek

Rakott kardhal

pesce-spada_O4.jpg

Hozzávalók 2 személy részére:

8 vékony szelet kardhal

1 db padlizsán

100 gr friss kecskesajt

1 evőkanál szezámmag

1 evőkanál durvára vágott pisztácia

Olívaolaj

Fehérbors

Néhány szem rózsabors

capra-300gr.jpg

Elkészítés:

Első lépésként be kell pácolni a kardhalat. Tegyük a halszeleteket egy öblös tálba, locsoljunk rájuk olívaolajat, citromlevet, szórjuk meg a citrom lereszelt héjával, sózzuk, borsozzuk és tegyük be legalább egy napra a hűtőszekrénybe.

A padlizsánt szeljük fel karikákra, pirítsuk meg kevés olívaolajon, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk kockákra. A kecskesajtot nyomjuk szét villával, adjuk hozzá a padlizsán darabkákat, öntsünk rá pár csepp olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.

A bepácolt kardhalból vájjunk ki 8 db lemez alakú szeletet, a leeső haldarabokat vágjuk kockákra. Ezután kezdjük el a rétegezést: egy adaghoz 4 „lemezkét” használjunk, legalulra kerüljön egy hal-lemez, erre tegyünk egy evőkanálnyit a sajt és padlizsán keverékből és így tovább. Az utolsó réteg tetejére helyezzük rá a felkockázott halat és legvégül az egészet szórjuk meg az enyhén megpirított szezámmaggal, a durvára aprított pisztáciával és egy csipet fehérborssal. Díszítsük néhány szem rózsaborssal és máris tálalhatjuk.

3522095842_f1d78ed8b3_o.jpg

 

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés tagliatelle olíva művészetek toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Zene Vatikán parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr545461596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása