HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.16. 07:12 Ízek Művészete

Bélszínérmék csokoládés-sherrys mártással
Napi receptajánlónk: Húsok

Bélszínérmék csokoládés-sherrys mártással

pic_640.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szelet egyenként 150 gr-os bélszínérme

2 db mogyoróhagyma

1 kiskanál paradicsompüré

0,5 dl sherry

1,5 dl barna alaplé

30 gr, 100%-os étcsokoládé

3 szelet füstölt pancetta

2 evőkanál napraforgó olaj

1 db narancs

Mandulaforgács

Bors

ciocalata.jpg

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt és egy tepsit 80 fokra. A megmosott és szárazra törölt érméket picit sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat süssük 4-4 percig a felmelegített olajban. Ezután helyezzük át a tepsire a hússzeleteket és süssük tovább a sütőben még 20-25 percig.

Közben a hagymákat vágjuk félbe, a narancs lehámozott héját aprítsuk fel egészen kis kockákra, a levét pedig nyomjuk ki. Az elkészült hús pecsenyelevében, alacsony lángon főzzük pár percig a paradicsompürét, majd öntsük rá a sherryt, a barna alaplevet, 3 evőkanál narancslevet, dobjuk bele a hagymadarabokat, fedjük le és hagyjuk főni bő 10 percig. Vegyük ki a hagymákat, rakjuk a hús mellé, a lébe pedig öntsük bele a maradék narancslevet is, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét és hagyjuk, hogy elolvadjon benne.

A vékony csíkokra vágott pancettát, zsiradék hozzáadása nélkül kicsit pirítsuk meg a mandulaforgácsokkal és a felkockázott narancshéjjal együtt.

A bélszínérméket helyezzük meleg tányérokra, rakjuk melléjük a hagymákat, a tetejükre szórjuk rá a pancettás keveréket és locsoljunk meg minden adagot bőségesen a kicsit felmelegített mártással.

img_rezepte_fleisch_rindsfiletmedaillon_lg.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán articsóka apartman olíva művészetek toscana ízek italia Olaszország Film Zene Vatikán parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr995463218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása