Bélszínérmék csokoládés-sherrys mártással
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szelet egyenként 150 gr-os bélszínérme
2 db mogyoróhagyma
1 kiskanál paradicsompüré
0,5 dl sherry
1,5 dl barna alaplé
30 gr, 100%-os étcsokoládé
3 szelet füstölt pancetta
2 evőkanál napraforgó olaj
1 db narancs
Mandulaforgács
Só
Bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt és egy tepsit 80 fokra. A megmosott és szárazra törölt érméket picit sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat süssük 4-4 percig a felmelegített olajban. Ezután helyezzük át a tepsire a hússzeleteket és süssük tovább a sütőben még 20-25 percig.
Közben a hagymákat vágjuk félbe, a narancs lehámozott héját aprítsuk fel egészen kis kockákra, a levét pedig nyomjuk ki. Az elkészült hús pecsenyelevében, alacsony lángon főzzük pár percig a paradicsompürét, majd öntsük rá a sherryt, a barna alaplevet, 3 evőkanál narancslevet, dobjuk bele a hagymadarabokat, fedjük le és hagyjuk főni bő 10 percig. Vegyük ki a hagymákat, rakjuk a hús mellé, a lébe pedig öntsük bele a maradék narancslevet is, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét és hagyjuk, hogy elolvadjon benne.
A vékony csíkokra vágott pancettát, zsiradék hozzáadása nélkül kicsit pirítsuk meg a mandulaforgácsokkal és a felkockázott narancshéjjal együtt.
A bélszínérméket helyezzük meleg tányérokra, rakjuk melléjük a hagymákat, a tetejükre szórjuk rá a pancettás keveréket és locsoljunk meg minden adagot bőségesen a kicsit felmelegített mártással.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.