Csokis- citromos semifreddo
Hozzávalók:
300 gr száraz keksz
400 gr krémsajt (lehet ricottát is használni)
80 gr vaj
1 db nagyobb citrom
75 gr keserű kakaópor
200 gr nádcukor
3 zselatinlap
Elkészítés:
A zselatinlapokat puhítsuk fel hideg vízben. Morzsoljuk össze a kekszet, de hagyhatunk benne nagyobb darabokat is, majd öntsük egy tálba és keverjük hozzá a felolvasztott vajat és a kakaót. Ezután jól nyomkodjuk bele egy kerek forma aljába. Vízgőz fölött dolgozzuk össze a krémsajtot a cukorral és a citrom kifacsart levével, alacsony lángon keverjük legalább 10 percig. Miután levettük a tűzről, gyors mozdulatokkal keverjük bele a zselatint is, hogy teljesen felolvadjon. Simítsuk a krémet a keksz-alapunkra és bő 3 órára rakjuk a hűtőszekrénybe. Kínáljunk mellé citrom - vagy vaníliafagylaltot.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.