HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.17. 09:31 Ízek Művészete

Csokis- citromos semifreddo
Napi receptajánlónk: Édességek

Csokis- citromos semifreddo

images.jpgHozzávalók:

300 gr száraz keksz

400 gr krémsajt (lehet ricottát is használni)

80 gr vaj

1 db nagyobb citrom

75 gr keserű kakaópor

200 gr nádcukor

3 zselatinlap

images (1).jpg

Elkészítés:

A zselatinlapokat puhítsuk fel hideg vízben. Morzsoljuk össze a kekszet, de hagyhatunk benne nagyobb darabokat is, majd öntsük egy tálba és keverjük hozzá a felolvasztott vajat és a kakaót. Ezután jól nyomkodjuk bele egy kerek forma aljába. Vízgőz fölött dolgozzuk össze a krémsajtot a cukorral és a citrom kifacsart levével, alacsony lángon keverjük legalább 10 percig. Miután levettük a tűzről, gyors mozdulatokkal keverjük bele a zselatint is, hogy teljesen felolvadjon. Simítsuk a krémet a keksz-alapunkra és bő 3 órára rakjuk a hűtőszekrénybe. Kínáljunk mellé citrom - vagy vaníliafagylaltot.

img_0063 k.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek toscana ízek italia szardinia Olaszország Film Milánó Zene Rossini Vatikán Velence parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr465464500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása