HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.20. 12:09 Ízek Művészete

Fettuccine gorgonzola krémmel és rukkolával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Fettuccine gorgonzola krémmel és rukkolával

food_fettuccine-5766.gif

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr fettuccine tészta

150 gr édes gorgonzola

125 gr speck sonka

Fél pohár tej

1 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor rukkola

Kevés fehérbor

Olívaolaj

Bors

gorgonzola-cheese.jpg

Elkészítés:

A kockákra vágott sonkát pirítsuk meg kevés olívaolajon a fokhagymával együtt, öntsünk hozzá egy csöppnyi bort és várjuk meg, amíg elpárolog, majd vegyük le a tűzről.

A gorgonzolát törjük darabokra, a rukkolát aprítsuk egészen finomra. Egy nagy serpenyőben, olvasszuk fel a gorgonzolát a tejben, és addig keverjük, amíg egy sima, lágy krémet nem kapunk. Ezután adjuk hozzá a megpirított sonkát, a rukkolát, picit sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összeérni kicsit az ízeket. Bőséges, forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, öntsük a gorgonzola krémhez, élénk lángon forgassuk meg benne néhány percig, majd rögtön tálalhatjuk.

DSC01074_e k.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek sajt pihenés tagliatelle articsóka apartman olíva ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Milánó Zene Velence parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr775467907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása