Fettuccine gorgonzola krémmel és rukkolával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr fettuccine tészta
150 gr édes gorgonzola
125 gr speck sonka
Fél pohár tej
1 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor rukkola
Kevés fehérbor
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A kockákra vágott sonkát pirítsuk meg kevés olívaolajon a fokhagymával együtt, öntsünk hozzá egy csöppnyi bort és várjuk meg, amíg elpárolog, majd vegyük le a tűzről.
A gorgonzolát törjük darabokra, a rukkolát aprítsuk egészen finomra. Egy nagy serpenyőben, olvasszuk fel a gorgonzolát a tejben, és addig keverjük, amíg egy sima, lágy krémet nem kapunk. Ezután adjuk hozzá a megpirított sonkát, a rukkolát, picit sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összeérni kicsit az ízeket. Bőséges, forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, öntsük a gorgonzola krémhez, élénk lángon forgassuk meg benne néhány percig, majd rögtön tálalhatjuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.