Vega fasírt spenóttal és ricottával
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr friss spenót
350 gr friss ricotta
1 db tojás
150 gr reszelt parmezán sajt
Zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a spenótot, főzzük puhára bőséges, sós vízben, majd szűrjük le, alaposan nyomjuk ki belőle az összes folyadékot, hagyjuk kihűlni, aprítsuk fel és keverjük össze a ricottával. Adjuk hozzá a parmezán sajtot, a tojást, sózzuk, borsozzuk és gyúrjunk az egészből homogén keveréket. Formázzunk közepes méretű „labdákat”, forgassuk meg zsemlemorzsában, helyezzük egyenként olajjal kikent tepsibe, a tetejüket is locsoljuk meg kevés olívaolajjal és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig.
Tálalhatjuk melegen, de akár hidegen is, remek fogás lehet egy nyár végi piknik alkalmával.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.