Sajt, szerelem, politika, művészet és tudomány III. rész A sajtgyártás fejlődése napjainkig Már eddig is láthattuk, hogy a sajtkészítés uralkodók, politikusok, művészek érdeklődése közepette fejlődött, színesedett. Adott történelmi korszakok legnagyobbjai, köztük…
2013.03.23. 07:32 Ízek Művészete
Sajt, szerelem, politika, művészet és tudomány
III. rész
A sajtgyártás fejlődése napjainkig
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film
2013.03.22. 17:25 Ízek Művészete
Spongata
Napi receptajánlónk: Édességek
Spongata - húsvéti sütemény Toszkána és Emilia Romagna tartományok hagyományos húsvéti süteménye. Hozzávalók: A tésztához: 300 gr liszt 80 gr cukor 100 gr vaj 1 csöppnyi fehérbor 1 csipet só A töltelékhez: 75 gr hámozott mandula 40 gr cukor 200…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film
2013.03.21. 22:31 Ízek Művészete
Tavaszi hústekercsek
Napi receptajánlónk: Húsok
Tavaszi hústekercsek Hozzávalók 4 személy részére: 400 gr borjú fartő 2 csomag zsenge újhagyma 2 evőkanál szezámmag 1 csokor mentalevél 1 csipetnyi darált csípős paprika Olívaolaj Só Elkészítés: Vágjuk egészen vékony szeletekre a húst, és kicsit klopfoljuk ki.…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film
2013.03.20. 13:14 Ízek Művészete
Paccheri tészta calamari szósszal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Paccheri tészta calamari szósszal Hozzávalók 4 személy részére: 400 gr paccheri tészta 500 gr közepes méretű calamari-tintahal 200 gr koktélparadicsom 200 gr paradicsomszósz 3 gerezd fokhagyma 1-2 db chili paprika 1 csokor petrezselyem Fél pohár száraz fehérbor Pár…
Szólj hozzá! · 1 trackback
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film
2013.03.18. 15:40 Ízek Művészete
Sajt tornyok friss fűszerekkel
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Sajt tornyok friss fűszerekkel Hozzávalók 6 személy részére: 400 gr friss kecskesajt 200 gr bármilyen érlelt lágysajt (Robiola, Bel Paese) 100 gr mogyoró reszelék Pár evőkanál fűszernövény vegyesen, ízlés szerint (majoránna, kakukkfű, bazsalikom,…