Tavaszi hústekercsek
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr borjú fartő
2 csomag zsenge újhagyma
2 evőkanál szezámmag
1 csokor mentalevél
1 csipetnyi darált csípős paprika
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
Vágjuk egészen vékony szeletekre a húst, és kicsit klopfoljuk ki. Pucoljuk meg az újhagymákat és vágjuk fel kb. 12 cm-es darabokra. A hússzeleteket tekerjük az újhagymák köré, konyhai zsineggel szorosan kötözzük össze, és forró olívaolajban süssük át egyenletesen minden oldalukat, csupán a legvégén sózzuk. Amikor a húsok elkészültek, egyenként forgassuk körbe a tekercseket a megpirított szezámmagokban és helyezzük tányérokra.
Verjünk fel 4 kanál olívaolajat a csípős paprikával és egy csipet sóval, adjuk a keverékhez az apróra vágott mentaleveleket, majd az egészet öntsük a hústekercsekre. Már csak tálalnunk kell!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.