Castagnole
A Castagnole az egyik legjellegzetesebb karneváli édesség és mi tagadás az egyik legfinomabb is.
Keveset tudunk az eredetéről, annyi azonban biztos, hogy elsősorban Lazio és Emilia Romagna tartományokban készítik a Karnevál idején. Nevét valószínűleg a gesztenyéről…
2013.01.18. 17:51 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.17. 14:26 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Sókéregben sült vesepecsenye
Hozzávalók 4 személy részére:
700 gr vesepecsenye
½ kg durva szemű só
70 gr dió
1 gerezd fokhagyma
1 kis üveg majonéz
Babérlevél
Zsálya
Rozmaring
1 csokor petrezselyem
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az összes fűszernövényt…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.17. 12:35 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Márna zöld mártással
Hozzávalók 4 személy részére:
1,5 kg-os márna
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Ha nem tisztított márnát veszünk, a felvágott hal hasüregéből távolítsuk el a belső részeket, kaparjuk le róla a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.15. 12:47 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Árpagyöngy articsókamártással
Hozzávalók 4 személy részére:
300 gr árpagyöngy
200 gr paradicsomszósz vagy 10 db koktélparadicsom
1 doboz articsóka konzerv
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál fekete…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.14. 14:23 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Sajtos-sonkás alma szendvicskék
Hozzávalók 4 személy részére:
2 db nagyobb alma
150 gr bármilyen kenhető krémsajt
1 db mogyoróhagyma
5-6 szál snidling
1 db citrom
1 evőkanál méz
100 gr levegőn érlelt nyers sonka
Só
Bors
Elkészítés:
A meghámozott almából vágjuk…