Castagnole A Castagnole az egyik legjellegzetesebb karneváli édesség és mi tagadás az egyik legfinomabb is. Keveset tudunk az eredetéről, annyi azonban biztos, hogy elsősorban Lazio és Emilia Romagna tartományokban készítik a Karnevál idején. Nevét valószínűleg a gesztenyéről…
2013.01.18. 17:51 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.17. 14:26 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Sókéregben sült vesepecsenye Hozzávalók 4 személy részére: 700 gr vesepecsenye ½ kg durva szemű só 70 gr dió 1 gerezd fokhagyma 1 kis üveg majonéz Babérlevél Zsálya Rozmaring 1 csokor petrezselyem Frissen őrölt bors Elkészítés: Az összes fűszernövényt…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.17. 12:35 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Márna zöld mártással Hozzávalók 4 személy részére: 1,5 kg-os márna 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem ½ citrom Olívaolaj Só Bors Elkészítés: Ha nem tisztított márnát veszünk, a felvágott hal hasüregéből távolítsuk el a belső részeket, kaparjuk le róla a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.15. 12:47 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Árpagyöngy articsókamártással Hozzávalók 4 személy részére: 300 gr árpagyöngy 200 gr paradicsomszósz vagy 10 db koktélparadicsom 1 doboz articsóka konzerv 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál citromlé 2 evőkanál fekete…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.14. 14:23 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Sajtos-sonkás alma szendvicskék Hozzávalók 4 személy részére: 2 db nagyobb alma 150 gr bármilyen kenhető krémsajt 1 db mogyoróhagyma 5-6 szál snidling 1 db citrom 1 evőkanál méz 100 gr levegőn érlelt nyers sonka Só Bors Elkészítés: A meghámozott almából vágjuk…