Karneváli csigák
Hozzávalók:
1 kg liszt
650 ml tel
400 gr ricotta
25 gr cukor
25 gr vaj
3 db tojás
1 db élesztő
15 gr só
2 zacskó vanillin-cukor
50 ml Vodka
30 ml Rumaroma
4 db narancs
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy keverőtálban dolgozzuk össze a ricottát, a…
2013.01.25. 13:00 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.24. 16:24 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Nyúlpecsenye, ahogy Liguriában készítik
Talán még nincs túl nagy rajongótábora a nyúlhúsnak, pedig könnyen emészthető, zsírszegény, fehérjében gazdag eledel.
Ennek a receptnek a titka, a kiváló minőségű alapanyagokban rejlik.
Fekete olívabogyó, kapribogyó, fenyőmag,…
2 komment
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.23. 17:32 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Tengeri sügér (branzino) rozmaringgal
Hozzávalók 6 személy részére:
500 gr kisebb burgonya
6 szelet branzino
1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
6 db rozmaringág
Néhány ág koktélparadicsom
Olívaolaj
Só
Frissen őrölt…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.22. 17:08 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Pasta e fagioli kagylóval
Campania régióból származó, tipikusan téli recept, amely azonban magában rejt egy kis nyári „fuvallatot”.
Bizony, mivel a „ pasta e fagioli” egy hagyományos meleg étel a hideg téli estékre, de amint hozzákeverjük a kagylót, rögtön előcsalogatjuk…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.22. 10:43 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Burgonya tortácskák füstölt provolával és bresaola sonkával
Hozzávalók:
4 db burgonya
50 gr parmezán sajt
30 gr vaj
Füstölt provola sajt
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
5 szelet bresaola sonka
Szerecsendió
Snidling
Só
Bors
Elkészítés:
A burgonyát jól megmossuk,…