Karneváli csigák
Hozzávalók:
1 kg liszt
650 ml tel
400 gr ricotta
25 gr cukor
25 gr vaj
3 db tojás
1 db élesztő
15 gr só
2 zacskó vanillin-cukor
50 ml Vodka
30 ml Rumaroma
4 db narancs
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy keverőtálban dolgozzuk össze a ricottát, a cukrot, 325 ml tejet, a rumot, a vodkát egy kevés liszttel. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben, majd öntsük a keverékhez, ezután egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat, tegyük bele a feldarabolt, puha vajat, a sót, a maradék lisztet és a narancsok lereszelt héját. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát (keverhetjük géppel is), majd hagyjuk kelni meleg helyen legalább 1.30 órán keresztül.
Egy mély edényben melegítsünk fel bőséges mennyiségű olajat és egy nyomózsák segítségével, formázzunk közvetlenül az olajba kisebb csigákat. Süssük mindkét oldalukat aranysárgára, amikor kiszedjük, itassuk le a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel, a tetejüket szórjuk meg vagy kristály-vagy porcukorral.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.