HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.25. 13:00 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Karneváli csigák

81.jpg

Hozzávalók:

1 kg liszt

650 ml tel

400 gr ricotta

25 gr cukor

25 gr vaj

3 db tojás

1 db élesztő

15 gr só

2 zacskó vanillin-cukor

50 ml Vodka

30 ml Rumaroma

4 db narancs

Olaj a sütéshez

vodka-martini-glass-400x400.jpg

Elkészítés:

Egy keverőtálban dolgozzuk össze a ricottát, a cukrot, 325 ml tejet, a rumot, a vodkát egy kevés liszttel. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben, majd öntsük a keverékhez, ezután egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat, tegyük bele a feldarabolt, puha vajat, a sót, a maradék lisztet és a narancsok lereszelt héját. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát (keverhetjük géppel is), majd hagyjuk kelni meleg helyen legalább 1.30 órán keresztül.

Egy mély edényben melegítsünk fel bőséges mennyiségű olajat és egy nyomózsák segítségével, formázzunk közvetlenül az olajba kisebb csigákat. Süssük mindkét oldalukat aranysárgára, amikor kiszedjük, itassuk le a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel, a tetejüket szórjuk meg vagy kristály-vagy porcukorral.

chiocciole brioche alla vaniglia con uvetta.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr265043043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása