HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.10. 12:00 Ízek Művészete

A tészta
Az olasz konyha alapanyagai,
legfontosabb elemei

A tészta A tészta bemutatására egy cikket használnék fel alapul Jéki László tollából, amely a http://www.hetedhethatar.hu/master.html?http://www.hetedhethatar.hu/irasok/jeki20030124.htm oldalon volt található és az alábbiakban idézek: Nem szárazon a száraz tésztáról…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.10. 11:41 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

 Töltött mandarin Hozzávalók 8 személy részére: 16 db nagyobb mandarin 140 gr kristálycukor 2 db tojás sárgája 250 ml habtejszín 1 egész citrom és egy fél 1 levél zselatin (kb 5 gr) 30 gr étkezési keményítő Elkészítés: A nyolc legszebb, legnagyobb mandarinnak…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.08. 18:12 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Sertéskaraj toszkán módra Hozzávalók 4 személy részére: 4 szép szelet sertés karaj 800 gr leveles kel – vagy helyette kelkáposzta, leginkább a külső, sötét levelei 2 gerezd fokhagyma 100 gr paradicsompüré 1 evőkanál friss oregano Egy jó merőkanálnyi húsleves…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.07. 16:22 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Tengeri sügér (branzino) friss bazsalikomos szósszal Hozzávalók 6 személy részére: 6 szép szelet tengeri sügér (branzino) 4 db érett paradicsom 3 evőkanál borecet 1 pohár olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 csokor bazsalikom levél Só Bors Elkészítés: A paradicsomokat…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.06. 10:21 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Pappardelle vargánya gombával Hozzávalók 4 személy részére: 500 gr friss, tojásos pappardelle tészta 400 gr friss vargánya gomba 1 gerezd fokhagyma 6 evőkanál olívaolaj 1 csokor petrezselyem 150 gr parmezán sajt Só Bors Elkészítés: Egy nedves ruhával tisztítsuk meg…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása