A tészta A tészta bemutatására egy cikket használnék fel alapul Jéki László tollából, amely a http://www.hetedhethatar.hu/master.html?http://www.hetedhethatar.hu/irasok/jeki20030124.htm oldalon volt található és az alábbiakban idézek: Nem szárazon a száraz tésztáról…
2013.02.10. 12:00 Ízek Művészete
A tészta
Az olasz konyha alapanyagai,
legfontosabb elemei
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.10. 11:41 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Töltött mandarin Hozzávalók 8 személy részére: 16 db nagyobb mandarin 140 gr kristálycukor 2 db tojás sárgája 250 ml habtejszín 1 egész citrom és egy fél 1 levél zselatin (kb 5 gr) 30 gr étkezési keményítő Elkészítés: A nyolc legszebb, legnagyobb mandarinnak…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.08. 18:12 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Sertéskaraj toszkán módra Hozzávalók 4 személy részére: 4 szép szelet sertés karaj 800 gr leveles kel – vagy helyette kelkáposzta, leginkább a külső, sötét levelei 2 gerezd fokhagyma 100 gr paradicsompüré 1 evőkanál friss oregano Egy jó merőkanálnyi húsleves…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.07. 16:22 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Tengeri sügér (branzino) friss bazsalikomos szósszal Hozzávalók 6 személy részére: 6 szép szelet tengeri sügér (branzino) 4 db érett paradicsom 3 evőkanál borecet 1 pohár olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 csokor bazsalikom levél Só Bors Elkészítés: A paradicsomokat…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.06. 10:21 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Pappardelle vargánya gombával Hozzávalók 4 személy részére: 500 gr friss, tojásos pappardelle tészta 400 gr friss vargánya gomba 1 gerezd fokhagyma 6 evőkanál olívaolaj 1 csokor petrezselyem 150 gr parmezán sajt Só Bors Elkészítés: Egy nedves ruhával tisztítsuk meg…