HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.26. 17:15 Ízek Művészete

Nyelvhal almaborban
Napi receptajánlónk: Halételek

Nyelvhal almaborban

sogliola.jpgHozzávalók 4 személy részére:

8 nyelvhal filé

30 gr vaj

4 dl száraz almabor

125 gr Philadelphia krémsajt

1 csokor petrezselyem

2 evőkanál Cognac

1 db citrom lereszelt héja

Olívaolaj

Bors

verre.png

Elkészítés:

Mossuk meg és töröljük szárazra a halfiléket, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a citrom lereszelt héjával. A krémsajtot keverjük egészen habosra a vajjal, tegyünk bele sót, borsot és öntsük hozzá a Cognacot is. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal, borítsuk be a felaprított petrezselyem felével, erre fektessük le a halfiléket, szórjuk rájuk a maradék petrezselymet és locsoljuk meg az egészet az almaborral. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 25 percig. Ezután vegyük ki a halszeleteket a tálból, csöpögtessük le, az edényben maradt szaftot keverjük össze a Cognacos sajtkrémmel, majd öntsük vissza a mártást a jénaiba, rakjuk bele a nyelvhalakat és süssük még 5 percig a sütőben. Díszítsük ízlés szerint petrezselyemmel, citromkarikákkal és melegen tálaljuk.

piatto-pronto-pirofila-sogliole-tovaglia-righe-posate_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés tőkehal kagyló articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Zene cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr175379254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása